Tunische reis / Tunisian journey

Knitterknotter Cal 2022
Tunische reis / Tunisian journey · 02. februari 2022
Het grappige in dit verhaal is dat de hoeken maak zoals ik van Rachel heb geleerd. Zij was 1 van de ontwerpers van de knitterknotter Cal 2021. Inmiddels heb ik ook al een aantal vierkanten/dekens gemaakt op die manier (zie patronen).

NIEUW! Ocean Blanket
Tunische reis / Tunisian journey · 19. januari 2022
In mei vorig jaar kreeg ik te horen dat mijn zus voor de tweede keer zou gaan trouwen. Superleuk natuurlijk en voor mij de gelegenheid om een mooie deken voor haar te ontwerpen. Het thema was niet zo moeilijk, want haar buitenkamer is in oceaan stijl. Maar ja dan komt het probleem van wat zal ik er in verwerken en wat niet. Toen kwam ik dit leuke zeilbootje tegen en vond dat een mooi uitgangspunt, want ze houdt wel van een zeiltochtje en ja dan volgt de rest vanzelf. Na heel wat uurtjes plakken...

Website en een nieuw patroon / Website and a new pattern (english below)
Tunische reis / Tunisian journey · 28. november 2021
Ik ben iemand die alles graag in eigen hand houd en onderhoud ook mijn eigen website. Ik hou ook van simpel en makkelijk, daardoor ben ik nogal eens op zoek naar hoe ik dingen beter kan doen. Dit keer heb ik mijn Website onderhanden genomen. Ik heb overzicht gebracht in mijn patronen. Deze zijn nu allemaal op 1 pagina te vinden. Ik heb ze voorzien van een foto zodat het uitzoeken nog makkelijker wordt. Ik heb besloten om een aantal losse patronen van vierkanten te delen. Je kunt deze gebruiken...

Mijn Tunische reis - deel 8 / My Tunisian journey - part 8
Tunische reis / Tunisian journey · 05. januari 2021
Eerst wens ik iedereen een fijn en creatief jaar toe. Nadat ik het patroon voor de rondgehaakte rand voor de Meadow Star Cal, moest ik gewoon even proberen om een rond gehaakte deken te maken. Ik leerde van Sandra Walker om de TKS naast de hoek te gebruiken (zij heeft al een aantal patronen gemaakt met die techniek). Het was het missende stukje voor mij om een perfecte hoek te maken. De rest, voor mij, was alleen maar een kwestie van bestaande haaktechnieken samenvoegen en het geheel in tunisch...

My Dream Cal
Tunische reis / Tunisian journey · 14. december 2020
Ik ben zo blij! Ik eindelijk mijn nieuwe patroon af. Nu kunnen we na de feestdagen beginnen met testen. Het is wederom een deken , maar nu in het rond gehaakt. Het is een andere techniek welke wordt gedaan met een dubbele kop naald. De steken zijn gelijk aan het tunische haken. Het meest verrassende voor mij is dat ik dit keer Moya garen hebt gebruikt wat is gesponsord door Afrique Yarn. Het is samengesteld met 50% Bamboo en 50% katoen, het is lekker zacht garen. Moya yarn is met de handgeverfd...

Wat kun je nog meer met Entrelac / What else can you do with Entrelac
Tunische reis / Tunisian journey · 07. december 2020
Ik heb jullie vorige keer al verteld over tunisch entrelac haken. Het is een goede techniek om snel een mooie simpele deken mee te maken. Ik heb even een aparte tutorial gemaakt, die vind je bij de andere tutorials. Natuurlijk kun je er ook mooie patronen mee maken zoals mijn Sterrendeken en de Meadow Star Cal. Maar er is nog een reden dat ik jullie hier als eerste over heb verteld, je kan de verbindingstecniek op verschillende manieren gebruiken. Als je van hoek naar hoek (C2C) werkt, kun je...

Wat een week! /  What a week!
Tunische reis / Tunisian journey · 18. november 2020
NEDERLANDS Afgelopen week had ik zo'n week die je liever heel gauw vergeet. Hij begon nog wel goed, want ik heb weer een deel van mijn nieuwe My Dream Cal af. Maar vanaf vrijdag ging het heel hard berg afwaarts. Allereerst vond mijn baas het nodig dat ik kwam werken ;-p, daar liep het ook al niet zo vlot als ik wilde. Die avond heb ik nog even voor de tv zitten haken, wat resulteerde in een zichtbare fout in het patroon. Ik kon alles weer uithalen. Een ramp? Ja! Het aantal steken per kant loopt...

Tunische reis / Tunisian journey · 02. november 2020
Vorige week heb ik mijn nieuwe set Denise Ready2Go Haaknaalden ontvangen. Ik heb deze set gesponsord gekregen, dus moest ik ze natuurlijk moest ik deze even proberen. Over de Denise naalden kan ik niets anders zeggen dan TOP! Ik wou dat ik ze veel eerder had gehad! Ik werkte hiervoor met Knitpro, maar ik had altijd ruzie met hun kabels. Die kabels koop je opgerold en die krul die krijg je er niet uit. Er was mij verteld om hem even in heet water te houden (niet het metalen deel ivm loslaten van...

Mijn droom / My dream
Tunische reis / Tunisian journey · 26. oktober 2020
Nederlands Ik heb jullie al eens verteld dat ik heel veel samen werk met de Cal - Crochet Along groep. Achter deze fantastische groep gaan heel veel lieve vrijwilligers schuil. Zij 'hosten' heel veel verschillende Cals. Ze hebben een kalender met heel veel de Cals die op dit moment lopen. Mijn hoofdproject wordt ook weer een Cal die door hun wordt gehost. Het wordt een hele mooie deken die in het rond gehaakt wordt. Tunisch rondhaken doe je met een dubbele kopnaald. Omdat je met 2 bollen wol...

Mijn Tunische Reis - Deel 3 / My Tunisian Journey - Part 3
Tunische reis / Tunisian journey · 18. oktober 2020
Nederlands Na mijn Whirl deken had ik even genoeg van herhalende blokken. Ik vind het namelijk echt niet leuk om steeds maar hetzelfde te doen. Daarom ben ik ook nooit met maar 1 project bezig. En ik weet dat er velen onder jullie zijn die er ook meerdere projecten op na houden. Er is zelfs een deken waar ik al 5 jaar mee bezig ben, dat is een deken voor mijn dochter in entrelac. Zo heb ik trouwens nog 2 projecten voor babydekens ook liggen. Naast mijn hoofdproject heb ik momenteel nog 4...

Meer weergeven